Notícies i propostes educatives

TREBALLAR AMB IMPRESSORES NO COMPATIBLES AMB LINUX

A molts centres educatius és normal trobar impressores i fotocopiadores que no disposen de controladors per a Linux o que treballen amb configuracions especials, com ara la impressió amb codi d’usuari.

logo_linkat_party_2
El projecte Linkat dóna una solució a través d’una GUIA a la problemàtica tot i que com a requisit és necessari un ordinador amb un sistema operatiu suportat pel fabricant de la impressora.
Aquesta solució serveix per a totes les versions de Linkat.

Per més INFORMACIÓ

ESCOLES SINGULARS

La Fundació Universitària de Bàges (FUB) i dintre del grup d’Educació Infantil han preparat una nova xerrada del  V Cicle Obert de Conferències Educatives “Escoles singulars”,  que porta per títol “El Martinet, 10 anys a la recerca del benestar i el respecte”, a càrrec d’Olga Romera i Montserrat Navarro de l’escola El Martinet.

Vcicle_editado-1L’entrada és gratuïta i oberta a tothom però us agrairem que confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu

Per més INFORMACIÓ

REVISTA RECURSOS DE FÍSICA

Des de la revista Recursos de Física,  conviden a llegir els nous articles de l’ampliació del número 12, Tardor 2013, que poden ser del vostre interès:num_12_petit

–  Relació entre pressió i temperatura. Javier Cortés, Montserrat Pagés i Júlio Pérez

Per tal de facilitar la transició entre el món macroscòpic i una realitat submicroscòpica, presentem una activitat contextualitzada a partir d’una situació habitual en el món de l’esport.

 El saltador d’Hiroshima. Basili Martínez

En aquest treball s’explica com es construeix un saltador d’Hiroshima a partir de cartró i goma elàstica. L’estudi del moviment d’aquest objecte ens permet introduir la física del salt d’altura olímpic i els conceptes físics que intervenen en el xoc. També es proposen unes qüestions per millorar l’altura aconseguida i es proven unes modificacions per comprovar de quina manera el coeficient de restitució del xoc depèn de la geometria i les propietats elàstiques dels cossos.

–  Problemes empaquetats. La nova visió de l’univers. Octavi Plana

Com als problemes empaquetats anteriors, els problemes proposats estan agrupats a partir dels paràgrafs del currículum de física de batxillerat. En aquest número abordem la física moderna. Insistim especialment que tan important o més que el resultat serà el significat que se li doni.

El racó obscur. L’univers quotidià. Xavier Jaén.

Vivim literalment al bell mig de l’univers… Però, en què el notem? En aquest racó mostrem com darrere experiències absolutament quotidianes hi ha tot l’univers.

II PREMI A TREBALLS DE RECERCA DE BIOÈTICA EN EL BATXILLERAT

La Fundació Ví­ctor Grí­fols i Lucas convoca el II Premi a treballs de recerca sobre Bioètica en el batxillerat. L’objectiu d’aquest premi és fomentar la reflexió ètica als treballs d’investigació relacionats amb la salut o les ciències de la vida.

Aquesta reflexió es pot fer des de treballs que tractin disciplines tan diverses com la sanitat, el medi ambient, la veterinària, els mitjans de comunicació, la filosofia, el dret o la tecnologia, entre d’altres. És per això que la Fundació anima a les escoles a incorporar una perspectiva ètica als treballs dels seus alumnes i presentar-los a l’actual convocatòria.

grífols

El 31 de maig finalitza el termini de presentació de treballs.

Premis:

Primer premi: matrí­cula dels dos primers anys de la carrera universitària

Segon premi: iPad

Tercer premi: netbook

Per veure les bases del concurs clicleu el següent ENLLAÇ

COM INTRODUIR ELS ESCRIPTORS A L’AULA

El Centre d’Innovació i Formació en Educació de la Universitat de Vic   informa de la sessió “Com introduir els escriptors a l’escola. Presentació del llibre Tant de gust… Senyor Salvat-Papasseit, de M. Carme Bernal i Carme Rubio”. La sessió anirà a càrrecd’Enric Martín, professor de Literatura de l’IES Jaume Callís de Vic.

PAPASSEIT

La conferència es realitzarà el proper dimecres dia 26 de febrer a la Sala Segimon Serrallonga de la Masia dels Frares de la UVic, a les 18:30huvicPer més informació:

Targetó tant de gust

PREMI XAVIER DOMINGO SOBRE DETERGÈNCIA O COSMÈTICA

Fins el dia 31 de gener hi ha temps de que es presentin treballs de recerca de batxillerat, de cicles formatius o d’ESO al premi Xavier Domingo sobre detergència o cosmètica.  Recordar que el premi són 1000 € a l’alumne i 500 al professor, i un accèsit. Poden consultar-se les bases a  la següent WEB

premi-xavier-domingo

LA GUIA DE L’INVESTIGADOR DIGITAL

ESDELIBRO informa que acaben de publicar “La Guía del investigador digital” per alumnat d’ESO i Batxillerat.

logo_esdelibro_1La guia inclou eines i trucs per buscar informació en internet, a treballar en equip, fitrar i seleccionar la informació, llegir críticament,  publicar treballs en diferents formats,…

Per més INFORMACIÓ

DIBUIXOS ANIMATS WORLDGIRL

Des del Departament d’Ensenyament es facilita el LINK  on podreu informar-vos sobre la sèrie de dibuixos animats Worldgirl en versió original i subtitulada en anglès i català per si pot ser d’interès com  eina didàctica per reforçar l’aprenentatge dels idiomes de  l’alumnat.

wordgirl_incredible_shrinking_allowance_cvr1

Des del 8 de gener el canal Super3 de TV3 emet cada dia a les 12.00 la sèrie de dibuixos animats i han preparat un concurs dins la pàgina WEB dels supers, on tambè es pot trobar els episodis que s’han transmès fins aquest moment.

Bases del concurs

NOVETATS DIDACTICOLITE

Didacticolite ja ha penjat a la seva pàgina WEB les últimes novetats sobre materials didàctics, afegint  el grup d’imatges per a nens i nenes de 9 a 11 anys.

didacticoliteAmb aquest lliurament acaben la col·lecció de seqüències sota el lema de LLEGIR, PENSAR I ESCRIURE.

AVENTURA  POLAR CIENTÍFICA

Com en edicions anteriors Glackma està a punt per  començar l’Aventura Polar Científica destinada a escolars. Aquest any els  jóves expedicionaris ajudaran a preparar la pròxima expedició Ártica al Norte de los Urals, en la vessant  siberiana.

glackmajpegPer més informació clicar l’ENLLAÇ

REDUÏM EL CONSUM DE PAPER D’ALUMINI AL “RASPALL”

L’Institut Arquitecte Manuel Raspall de Cardadeu ha realitzat una campanya i que porten a terme sobre el consum de paper d’alumini relacionada amb un treball de recerca de batxillerat.

raspallPer més informació clicar el següent ENLLAÇ

CONCURS ILLUMINATING CURIOSITY

L’Institut de Ciències Fotòniques ha preparat Illuminating Curiositi, un concurs que parteix de preguntes curioses de diferents persones famoses sobre la llum i el repte és buscar-ne la resposta i explicar-la en vídeo.

El concurs és obert a tothom, s’hi pot treballar sol, amb els amics, la família i amb la classe. S’hi pot treballar tant des de Primària com des de Secundària. Hi ha diferents categories segons l’edat i hi haurà premis per als millors. Obtindran premi aquells videos més creatius, entenedors, divertits,…

illuminatingPer més INFOMACIÓ

CONCURS  ¡CLIC!

Arranca el concurs ¡CLIC! De fotografia d’investigadors joves.

Si es participa en el concurs de treballs, i s’envia una fotografia (artística) relacionada amb la investigació, es pot guanyar un premi!!!!

esdelibroPer més informació, mirar les bases del concurs

UNA ESCOLA AMB DRETS

En aquesta jornada especial de commemoració del Dia mundial de la infància, ens complau presentar-vos la nova pàgina web Una escola amb drets (www.escolaambdrets.org), un lloc ideat i adreçat a les persones del món educatiu interessades en l’educació en drets de l’infant.

una-escola-amb-dretsunicef-logotipLa plataforma posa al vostre abastinformació i orientacions de com incorporar la filosofia i el contingut de la Convenció sobre els Drets de l’Infant en l’exercici educatiu, una selecció de recursos didàctics per treballar aquests drets, una compilació de bones pràctiques de centres educatius i una sèrie de referències bibliogràfiques per complementar els vostres coneixements. Així mateix, i en tant que espai dinàmic i participatiu, us animem a que compartiu les vostres experiències publicant-les a la secció Proposa del web.

FES EL TEU REPERTORI DE CONTES

Encara es pot fer la inscripció al curs “Fes el teu repertori de contes”, organitzat per la Biblioteca Can Butjosa.  Hi ha temps fins el divendres 8 de novembre a través de la  pàgina web, a l’enllaç:

CAN BUTJOSA

Amb aquesta activitat hi ha la possibilitat d’omplir la  motxilla amb un mínim de 40 contes!!!!

LA LECTURA: ADQUISICIÓ, ENSENYAMENT I AVALUACIÓ

El Grup d’Investigació en Educació Especial, han organitzat una jornada sobre  “La lectura: Adquisició, ensenyament i avaluació” que es durà a terme el dissabte 16 de novembre de 2013. A tal efecte, adjuntem el tríptic.
GIEE

Tríptic. Jornades lectura 2013

DIDACTICOLITE TORNA

Didacticolite ha sofert una remodelació; ara serà, a més d’una font de materials per a les escoles que treballen la Competència Comunicativa, Lingüística i Audiovisual,  com una plataforma per a nous i noves professionals en la il•lustració de contes.
Ja podeu visitar www.didacticolite.com.

didacticolite
Els materials que us farem arribar seran gratuïts i exclusius; només els trobareu amb nosaltres.  El darrer que hem penjat és fruit de la col•laboració amb l’Escola EINA. Tot fent-los servir, esperem com sempre,  que us siguin útils per a la feina del dia a dia i, a més,  promocionareu  gent jove que, generosament, ens cedeix els seus primers treballs.

III JORNADES DE NORMALITZACIÓ LINGÜÍSTICA

CCOO de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears  conviden a les VIII Jornades de Normalització Lingüística, que tindran lloc entre el mes de novembre d’enguany i fins al mes de maig del 2014. Les Jornades tenen com a lema “Viure en català sense cap retallada” i pretenen generar espais de reflexió i debat al voltant de la llengua catalana, partint de la base que normalitzar-ne el coneixement i l’ús és un dret de ciutadania.

 ccoo

El primer cicle de debats tindrà lloc durant el mes de novembre i es concretarà en tres actes:

 

– Tarragona, 5 de novembre, 18 h, conferència inaugural: “Les llums i les ombres de la normalitat lingüística. La situació sociolingüística de la llengua catalana”, a càrrec de Miquel Àngel Pradilla.

– Girona, 14 de novembre, 18 h, conferència col·loqui: “Nous contextos per a la normalització del català. Canvis demogràfics, socials i culturals. Del bilingüisme al plurilingüisme”, a càrrec d’Ignasi Vila.

– Lleida, 21 de novembre, 18.30 h, taula rodona: “La llengua: cohesió o confrontació”, amb Miquel Pueyo, Ramon Sistac, Conxita Navarro i Montse Baquero.

Per formalitzar la inscripció a les Jornades i consultar el programa complet, entreu al següent enllaç.

REVISTA RECURSOS DE FÍSICA

Des de la revista Recursos de Física,  conviden a llegir els articles del número 12 de la tardor del 2013:

num_12_petit

Editorial: El repte de Higgs. La redacció

 Immersió. Maria Mercè Andrés, Montse Enrech, Maria Teresa Pujol i Maria Dolors Ribera

Es presenten un seguit d’activitats que, per mitjà de simulacions, permeten a l’alumnat estudiar els diferents paràmetres que influencien la pressió i, finalment, arribar a una expressió matemàtica.

 

Smartphones…smartphysica. Tavi Casellas


El món de la telefonia mòbil s’ha revolucionat, una vegada més, amb l’aparició dels telèfons intel•ligents, anomenats sovint smartphones, que corresponen a l’enèsima generació de telèfons. A més de l’avantatge de poder estar connectat amb la xarxa en qualsevol lloc gràcies a la tecnologia 3G, té, per al professorat i l’alumnat de física, una gran innovació que cal aprofitar: la incorporació de diferents tipus de sensors que podem aprofitar per realitzar experiències i extreure’n dades numèriques.

Experiments de la iaia: Equilibri. Josep Ametlla.


Si volem explicar alguna coseta de centre de masses i d’equilibri als alumnes d’ESO, alguns experiments senzills poden ajudar que en millori la comprensió del tema. Aquí proposem fer una sèrie d’equilibris amb culleres de cafè, taps de suro, forquilles i retalls de cartró, que ens permetran combinar l’explicació científica amb el pur entretenime

V JORNADES DE DIÀLEGS EDUCATIUS

Des dels estudis de grau en Educació Infantil organitzen una jornada sobre documentació amb ponents i tallers  el proper dissabte 16 de novembre a Manresa.

V jornadesENLLAÇ

EXPALIMENTS 2013

El dissabte 9 de novembre de 2013, de 10:30 a 14:30, al Campus de l’Alimentació de Torribera (UB), a Santa Coloma de Gramenet, convida a la festa ExpAliments 2013.

Es realitzaran tallers, concursos, activitats infantils, degustacions gastronòmiques, minitallers gastronòmics, ONG’s, exposicions, … Tot gratuït.

alimentsConsulta la web  per a més detalls, i descarrega’t el programa.

VI JORNADA MARTA MATA

El dissabte 23 de novembre d’aquest 2013, a Saifores, es celebra la VI Jornada Marta Mata amb el tema Maria Montessori i els drets dels infants.

Per més informació sobre la jornada així com la inscripció, cliqueu el següent enllaç:

VIJORNADA

webmarta

LAXA’N’ROCK

La xerrada Lax’n’rock a les aules, està adreçada especialment al Cicle Superior d’Educació primària, Secundària i Batxillerat, escoles de música i tot tipus d’associacions educatives adreçades a joves i adolescents i pretén oferir-los la oportunitat de conèixer la feina dels músics, des de la creació d’una nova cançó fins als concerts en directe, passant pel treball en grup, l’enregistrament d’un disc en un estudi professional, la fabricació i  la promoció.

Els tres components de Lax’n’Busto, combinen explicacions més didàctiques de la seva feina amb audiovisuals, cançons i exemples pràctics tocats en directe, explicant d’una forma amena i planera cadascun dels passos que han de fer perquè un treball musical vegi la llum. També ofereixen als alumnes un petit concert per acabar la xerrada.

laxan
Podeu descarregar la informació  fent un clic al següent link

Jornada sobre Innovació i Bones Pràctiques Educatives a l’Aula d’ Anglès

El repte de l’aprenentatge de l’anglès esdevé avui especialment important en totes les etapes educatives. És per això que la Facultat, com a centre Formador del Professorat, proposa el dijous 7 de Novembre una jornada de reflexió entorn els nous reptes que suposa l’aprenentatge de l´anglès, relacionant-los amb la innovació docent i sota un nou escenari caracteritzat per una major exigència social i educativa. 

portada-inglc3a9s-oct12Programa de la Jornada

L’acte se celebrarà a l’Auditori de la FPCEE Blanquerna. Cal confirmar-ne l’ assistència abans del 29 d’octubre omplint la següent Butlleta d’inscripció

JORNADA DE NOUS COORDINADORS TAC DE CENTRE

El passat 2 d’octubre de 2013 es va realitzar la jornada informativa per a nous coordinadors/res TAC a la sala Polivalent de l’edifici de l’EOI al carrer Onofre 32 de Mataró.

Us adjuntem tota la informació en aquest enllaç

JORNADES ADREÇADES AL PROFESSORAT D’EDUCACIÓ SECUNDÀRIA I BATXILLERAT

EL MACBA proposa celebrar unes primeres jornades adreçades al professorat d’educació secundària i batxillerat.L’objectiu d’aquesta trobada és presentar una panoràmica dels diversos programes educatius adreçats a l’alumnat de secundària i batxillerat, mostrar les novetats d’aquest any i compartir la diversitat de propostes.

magbaPer més informació i realitzar les inscripcions us podeu adreçar a la següent web on tambè trobereu altres cuesos preparats pel MAGBA que poden ser del vostre interès.

L’ADOLESCÈNCIA: FACTORS DE RISC

El psiquiatra i psicòleg Josep Toro, professor emèrit de la Universitat de Barcelona, serà el conferenciant de la propera Butaca Jaume Casademont que es celebrarà el proper 22 d’Octubre a les 19.30h al Centre Cultural La Mercè.

la mercèPer més informació entreu al portal


JORNADA VIVENCIAL “EDUCACIÓ EMOCIONAL I CREATIVITAT”

L’Institut de la Infància presenta la jornada de formació intensiva, vivencial i creativa.

institut de la infànciaPer més informació, Consulta el programa i tota la informació de la jornada

EDUCACIÓ INFANTIL: LLIBRE ÚTIL CONTRA L’ABÚS

L’Editorial Boira fa arribar gratuïtament el llibre “Escuchando mis tripas” en pdf, que parla de com detectar i prevenir abusos sexuals en l’etapa d’Educació Infantil.

ESCUCHANDOEs pot descarregar des d’AQUÍ o en el catàleg de Boira Editorial.

CONCURS D’ES DE LLIBRE

Es busquen els millors treballs d’investigació escolar

Si tens:

·         Curiositat.

·         Ganes d’aprendre.

·        Interès per qualsevol tema:  ciència, música, llengua, tecnologia, història, cinema …

esdelibro

Apunta’t al concurs d’Es de llibre.

PREMI SAMBORI ÒMNIUM 2013

El Premi Sambori té com a objectius promoure la participació en un projecte comú, de narrativa escolar en català, d’alumnes i centres de totes les terres de parla comuna, difondre i prestigiar l’ús del català dins de l’àmbit escolar, tot incentivant la imaginació, la creativitat i els valors pedagògics. 

Aquesta és la 7a edició. Us adjuntem la pàgina web on trobareu tota la informació i les dades de inscripció.

òmnium

PREMI SOLIDARITAT 2013

idhc

L’Institut de Drets Humans de Catalunya convoca el PREMI SOLIDERITAT destinat a guardonar persones i institucions que hagin destacat per la seva lluita en defensa i promoció dels drets humans.

Fins el proper 10 de desembre podeu fer arribar les vostres propostes per correu electrònic a institut@idhc.org.

Deixem aquí les bases de la convocatòria

BLOC XIM I XESCA

Coneixeu el bloc de Xim i Xesca? Un espai amb informacions i notícies relacionades amb el món del llibre i el món de Xim i Xesca, amb idees de tota mena per fomentar la lectura, recomanacions de llibres i jocs pensats per als nens lectors de Xim i Xesca.

Periòdicament anirem publicant diferents articles i acabem de publicar una entrevista feta a mestres de dues escoles de Barcelona, perquè cada escola és un món i cada nen és diferent però tots estem d’acord en què cal inculcar l’hàbit lector i el gust per llegir.

Esperem que el bloc sigui del vostre interès i qualsevol aportació que vulgueu fer serà molt ben vinguda!

xim i xesca

CONCURS DE DIBUIXOS MATEMÀTICS D’ABEAM

Aquest curs 2013-2014 ABEAM ha organitzat una nova edició de Concurs de Dibuixos Matemàtics.  

abeamDes de la organització del concurs, donen les bases de la convocatòria.

V JORNADES EXPRESSART (MACBA).

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) organitza les V Jornades Expressart. Museu portàtil, que es realitzarà al MACBA el dissabte 19 d’octubre de 2013 amb l’objectiu de donar a conèixer diverses experiències dutes a terme a partir del projecte ExpressArt.

 La jornada, està adreçada a tots els professionals de l’àmbit de l’educació i pretén ser un espai obert al diàleg i a l’intercanvi d’experiències pedagògiques. Volem que siguin els mestres que han desenvolupat el projecte els qui expliquin als companys la seva experiència, referint-se tant als processos de treball desenvolupats i els objectius assolits com a les dificultats o inconvenients que hagin tingut.

expressart

 VISITA A LES COLÒNIES TÈXTILS DEL LLOBREGAT


“Les colònies tèxtils, des de tots els punts de vista: Patrimoni cultural i natural, festes i tradicions, història quotidiana i medi ambient”.

Mitjançant l’oferta educativa del curs 13/14, els nens i les nenes de totes les edats podran conèixer la història de les colònies tèxtils del Llobregat. Visitant diferents espais industrials i passejant per l’entorn fluvial del riu Llobregat descobriran el testimoni viu del procés de la industrialització de Catalunya.  Aquestes són les activitats que oferim per aquest curs:
1. Visita a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou- Centre d’ Interpretació de les colònies tèxtils.

2. Descobreix les colònies tèxtils.

3. Centre d’Interpretació de l’església de la colònia Pons.

4. Centre d’interpretació de l’església de la colònia Pons i passejada pel Bosquet de Cal Pons

.5. Itinerari del riu a Viladomiu Vell.

6. Ruta Cultural de l’Ametlla de Merola

.7. Visites teatralitzades a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou.

8. Descobreix els tresors del riu Llobregat.9. Coneix la motxilla dels maquis.

10. Treball de síntesi i estades ( nou alberg de Cal Pons  escola de natura ). 

ATENCIÓ A L’ENSENYANT: Oferim un servei dirigit al professorat gratuït que consisteix en atenció personalitzada a l’ensenyant, amb l’objectiu d’informar i assessorar en la preparació de les visites d’escolars. Aquest servei s’ofereix prèvia reserva i és gratuït.

Totes les visites tenen una durada de més d’una hora, un cost a partir de 4 € per alumne i estan pensades per a grups a partir de 15 persones. Es poden organitzar diferents grups al mateix temps.  Disposem de zones de pic-nic interiors i exteriors gratuïtes.

www.parcfluvial.cat

infoparc@parcfluvial.catwww.facebook.com/parcfluvial

parc

PER QUÈ SERVEIXEN LES MATEMÀTIQUES?

De quina manera fas servir les matemàtiques? En què consisteix la teva recerca? Com ho explicaries a un nen o nena de vuit anys? Què li respondries a un estudiant que et diu: “Profe, per què serveixen les matemàtiques”?

MATESEn Tim Myers i L’Álvaro Corral, investigadors del Centre de Recerca Matemàtica (CRM)  , responen a aquestes i altres preguntes en els vídeos de la sèrie Matemàtiques en acció.

Desitjem que us agradi!

PREMI XAVIER DOMINGO SOBRE DETERGENTS I COSMÈTICS

La Facultat de Química de la Universitat de Barcelona i el Comitè Espanyol de la Detergència, Tensioactius i Afins (CED) convoquen la 2a edició del Premi Xavier Domingo.

premi-xavier-domingoPoden optar al Premi els treballs de recerca relacionats amb la detergència i la cosmètica, duts a terme durant els cursos 2012-2013 i 2013-2014 per alumnes de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà que el curs 2013-2014 estiguin matriculats en centres d’ensenyament espanyols.

 PRESENTACIÓ DE TREBALLS

Fins el dia 31 de gener de 2014 inclòs.

 PREMIS

El premi per al treball guanyador consisteix en 1.000 € per a l’estudiant i 500 € per al professor tutor o director del treball, en forma de xec regal per a material cultural.

Més informació i bases del premi: http://www.ub.edu/futursinousestudiants/premi-xavier-domingo.html

CONFERÈNCIA FRANCESCO TONUCCI
“Una ciència per als nens o una ciència dels nens”
El proper dilluns 14 d’octubre a les 18h i a la Sala d’Actes de la FUB, es farà la inauguració del  V Cicle Obert de Conferències Educatives a la FUB  amb la presència de conegudíssim pedagog italià Francesco Tonucci, que realitzarà la conferència que porta per nom Una ciència per als nens o una ciència dels nens?”.
Tonucci_Destacada2

El mateix dia es farà la presentació del llibre “Experimentar, quin repte!”, un recull de propostes de les fires d’experimentació 2011-12 i 2012-13 realitzades per les alumnes del Grau en Educació Infantil.
Recordeu que aquesta conferència forma part del curs Escoles singulars, on encara us hi podeu apuntar!

L’entrada és gratuïta i oberta a tothom però us agrairem que, confirmeu la vostra assistència per correu electrònic a educacio.infantil@fub.edu

Més informació al Bloc d’Educació de la FUB.
VISITA A LES COLÒNIES TÈXTILS DEL LLOBREGAT

índexEl Consorci del Parc Fluvial del Llobregat organitza visites als diferents espais industrials de l’entorn fluvial del riu Llobregat, descobrint el procés d’industrialització de Catalunya.

Algunes de les activitats organitzades són: visita a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou (Centre d’interpretació de les colònies tèxtils), el Centre d’Interpretació de l’església de la colònia Pons, itinerari pel riu Viladomiu Vell, visites teatralitzades, els maquis, treball de síntesi i estades….

Trobareu tota la informació al respecte al següent enllaç.

CREACIÓ ENTORN D’APRENENTATGE DE TREMP

Aquarel la-gran3_iniciUs comuniquem  que s’ha creat l’Entorn d’Aprenentatge de Tremps i estarà  en funcionament a partir del gener de 2014. Del 15 al 30 de maig, com tots els camps d’aprenentatge, es el termini d’inscripcions a les activitats que oferta.

Podeu trobar més informació a la web:

https://sites.google.com/a/xtec.cat/edatremp/home

CIÈNCIA AL CARRER 2013 – LLEIDA

ciencia al carrer

CCCB EDUCACIÓ

roberto bolañoEl proper 28 de maig a les 18h al CCCB s’organitza la presentació dels materials Roberto Bolaño a l’aula, pel curs 2013-14, dirigit a docents de segon cicle d’educació secundària obligatòria i batxillerat i per educadors d’adults.

Es presentaran un seguit de materials educatius per treballar a l’aula que vinculen l’obra de l’autor amb temes curriculars. Una part d’aquest material es pot visitar en el marc de l’exposició Arxiu Bolaño. 1977-2033, al CCCB.

Podeu reservar plaça enviant un email a  seducatiu@cccb.org o per telèfon 933.064.135.

ACTIVITATS AL MACBA DEL 15 AL 28 DE MAIG

Logo_Macba_recortadoEl proper dissabte 18 de maig es celebra el Dia Internacional dels Museus i la Nit dels Museus amb una jornada de portes obertes al MACBA des de les deu del matí fins a l’una de la matinada. El MACBA proposa un variat i complet programa d’activitats perquè tothom gaudeixi d’aquest dia festiu. Al llarg de tota la jornada oferiran visites a les exposicions actuals, i els artistes Jordi Ferreiro i Quim Packard presentaran una versió especial del taller MACBA EN FAMÍLIA a l’atri del Museu.  L’entrada és gratuïta

JORNADA DE DETECCIÓ, DIAGNÒSTIC I INTERVENCIÓ EN DISLEXIA

integratek_bcn-723x1024

PROJECTE EDUCATIU MILLOREM

portada

Aquest any s’ha realitzat la 3ª edició del Projecte Educatiu MILLOREM. Pretén detectar quins factors provoquen que els alumnes de secundària no aconsegueixin l’èxit escolar.

L’any passat es va realitzar aquest estudi a la comarca del Vallès Oriental i aquest any volen editar un informe que reculli totes les dades, resultats i conclusions, i poder fer-los  arribar a les escoles, instituts, universitats, ajuntaments, consells comarcals, biblioteques, etc. de la província de Barcelona.

La Universitat Ramon Llull  col·labora amb aquest projecte i altres universitats estan molt interessades en aquest estudi (UB, UVIC, UAB…).

La manera de sufragar les despeses per aquesta edició de l’estudi és la del micromecenatge. Podeu col.laborar convertint-vos en mecenes d’aquest projecte, a través de la plataforma de micromecenatge catalana “totsuma” (desgravable) tot aportant una petita quantitat

TROBADA PEDAGÒGICA EDUCACIÓ I PATRIMONI

CIFE-UVIC-image1

Des del Centre d’Innovació i Formació en Educació (CIFE) de la Universitat de Vic s’organitza una trobada pedagògica,  EDUCACIÓ I PATRIMONI programada pel proper 25 de maig al Museu Episcopal de Vic.

Aquesta trobada pretén donar a  conèixer i valorar les possibilitats d’unes experiències didàctiques sobre el patrimoni, que es porten a terme a través del projecte “L’escola adopta un monument” i sobre la col·lecció excepcional d’art medieval del Museu Episcopal de Vic. Trobareu tota la informació al díptic adjunt.

PROJECTE NIUS

20130410-gen-pollets_al_niu8301785143844660091

Des de l’Institut Català d’Ornitologia  (ICO) i de Recerca en Acció, d’ara i fins el mes de juny, es farà el seguiment de la nidificació dels ocells amb l’ajuda del projecte NIUS, del ICO. Aquesta iniciativa demana a la ciutadania col.laboració per aquesta observació de la nidificació dels ocells. Si teniu algun niu a prop de casa podeu participar realitzant la seva observació i seguiment. Les observacions de cadascú se sumen a les de molts altres observadors i així, poc a poc, s’obté un banc de dades de gran utilitat per conéixer millor els ocells.

A la web www.recercaenaccio.cat trobareu com participar en aquest projecte i tota la informació al respecte.

DOCUMENT CONCLUSIONS XXII JORNADA DE REFLEXIÓ: L’IMPACTE I LA CONTRIBUCIÓ DE LES TECNOLOGIES DIGITALS EN L’EDUCACIÓ.

El president del Consell Escolar de Catalunya Ferran Ruiz Tarragó ens ha comunicat que el Ple del Consell Escolar de Catalunya va aprovar el 9 d’abril el document de conclusions de la XXII Jornada de reflexió: L’impacte i la contribució de les tecnologies digitals en l’educació.

Us trametem adjunt el document, que també es pot consultar juntament amb tota la informació relativa a la Jornada a la web del Consell Escolar de Catalunya i a la xarxa Consecat (www.consescat.cat).

SAVE THE CHILDREN:PROGRAMA “XARXA DE SUPORT A LA INFÀNCIA EN MOVIMENT”

índex

Save the Children  pretén desenvolupar el Programa “Xarxa de Suport a la Infància en Moviment”, emmarcat en un conveni  subscrit amb el Ministeri d’d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons Europeu per a la Integració.
L’objectiu del programa és identificar i difondre bones pràctiques, a nivell estatal, en una de les àrees pròpies de la inclusió social: L’Educació Extracurricular en programes dirigits a afavorir la integració i la convivència intercultural dels nens, nenes i adolescents immigrants.
Per aquest motiu des de la ONG es recopilen experiències de Bones Pràctiques i s’ha  creat una Plataforma on-line amb la finalitat de generar una eina de treball en xarxa entre professionals que treballen en aquest camp, per poder compartir experiències, inquietuds i coneixements encaminats a millorar la qualitat aquestes actuacions.

Save the Children disposa del Manual de Bona Pràctica en Educació Extracurricular:
És un instrument que procura recopilar i difondre programes o projectes encaminats a la intervenció social, estan sent duts a terme de forma excel · lent que poden servir com a models per a la seva replicació en altres contextos i per part d’altres associacions, organitzacions o grups.

Participar en aquest projecte és molt senzill. Si algú en la seva organització o equipament està desenvolupant un exemple de bona pràctica amb les característiques exposades anteriorment, només ha d’omplir completament la fitxa adjunta i enviar-ho  a ester.morillas@savethechildren.es

PROPOSTES SERVEI EDUCATIU DEL CENTRE DE CULTURA CONTEMPORÀNIA DE BCN (CCCB)

cccb

A la web del CCCB podreu trobar tot un conjunt de continguts educatius que ofereixen diferents recursos i eines ,propostes i documents que tenen com a objectiu afavorir una dinàmica de treball més fluïda i permeable entre els docents que participen en les seves activitats i el seu equip de treball.

La idea és conéixer els materials pedagògics al voltant del programa d’itineraris. Un programa que es realitza al llarg de tot el curs escolar i que vol apropar la ciutat als estudiants, a partir de recórrer zones tant  especials com el Raval, l’Eixample o el Poblenou… però també la perifèria de la ciutat i la importància de la seva àrea metropolitana, coneixent de prop l’entorn dels rius Besòs i Llobregat.

Per a cadascun d’aquests itineraris s’organitzent quatre grups d’informació relacionada amb el recorregut i amb els temes a destacar que es troben organitzats en: Abans de la visita, Després de la visita i en un recull de documentació, a més d’un tema relacionat.

NOVES INFORMACIONS DEL CREAMAT

CREAMATUs adjuntem un seguit d’informacions de CREAMAT que poden ser del vostre interès:

 • El termini de lliurament de vídeos del vídeoMAT, projecte coorganitzat entre el CREAMAT i el MMACA, s’ha prorrogat fins al 23.
 • Publicació periòdica d’efemèrides matemàtiques, amb idees per treballar-les a les aules, i la sèrie de propostes sobre estadística amb adaptacions a totes les etapes educatives, des d’educació infantil a secundària.
 • Recordar que el  Centre de Recerca Matemàtica ofereix suport en els treballs de recerca de batxillerat relacionats amb les seves vies d’investigació (més informació)
 • Us resumim altres informacions que poden ser també del vostre interès:
  • ESTALMAT. Fins al 30 de maig està oberta la inscripció a l’ESTALMAT, projecte que té com a objectiu fomentar l’afició i habilitat especial en Matemàtiques de nois i noies que viuen a Catalunya. La convocatòria s’adreça a l’alumnat nascut els anys 2000 o 2001 (més informació).
  • IV Jornada: “Les matemàtiques entre la secundària i la universitat”. Dimecres, 24 d’abril, sota el lema Les matemàtiques al món laboral (més informació).
  • Conferències: Més enllà de Grècia: cap a una visió multicultural de les matemàtiques. Les dues properes conferències d’aquest cicle són el 26 d’abril (Sangakus. Àlgebra i geometria al Japó de l’època EDO a càrrec de Ramon Nolla) i el 24 de maig (Pitàgores a la Xina, o el procediment Gou GuI, a càrrec de Iolanda Guevara) (més informació)
  • Pessics de ciència. Durant els mesos d’abril i maig continuen les activitats organitzades pel Centre Cultural Sant Josep de l’Hospitalet relacionades amb les matemàtiques. Per l’abril encara esteu a temps d’assistir a la xerrada Les matemàtiques en la màgia i viceversa, a càrrec de Sergio Belmonte, el proper 24 d’abril (més informació)

PETITS! GRANS! LLIBRES! 4T FESTIVAL CULTURAL DE LA INFÀNCIA


viewer

L’institut de la Infància  convida a les escoles a participar al 4t Festival Cultural de la Infància, que aquest any obrirà les seves portes del 7 al 12 de maig, al Claustre del Museu-Monestir de Sant CUgat. El tema d’aquest any és “llegir, sentir, gaudir: una experiència emocional”.

Ofereixen visites escolars per als cursos de P-2 a P-5 d’Educació Infantil i de 1r a 4t de Primària, on podran disposar els infants d’un espai per gaudir de la lectura, compartir tallers i conte-contes.  i a més disposen de cursos de formació per a educadors i activitats familiars el cap de setmana.

Trobareu tota la informació necessària al pdf adjunt.

JORNADA DIDÀCTICA DE LA LLENGUA 

Els propers dies 10 i 11 de maig, el grup GREAL organitza unes jornades de didàctica de la llengua titulades: “La Gramàtica: una eina necessària per aprendre a escriure?”

Adjuntem un díptic de les jornades on podreu llegir els títols i els horaris de les ponències.

Per obtenir més informació i efectuar la inscripció visiteu el següent enllaç:

http://www.greal.cat/jornades/jornades-de-didactica-de-llengua

CICLE DE XERRADES. UVIC

Les emocionsl

ACTIVITATS BIBLIOTECA CAN BUTJOSA

follet

La Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa, han programat una série d’actes per celebrar els propers 30 anys d’història de la bioblioteca.

El cap de setmana de l’1 i 2 de juny es durà a  terme una Jornada amb el lema del Follet de la biblioteca: Llegir és viure infinitat de vides.

Trobareu tota la informació de les jornades (programa, inscripcions, etc.) a:
També podeu consultar i descarregar el programa a:
http://issuu.com/bibliocanbutjosa/docs/programacat (català)
http://issuu.com/bibliocanbutjosa/docs/programaspa (castellà)

II JORNADA D’INCLUSIÓ DIGITAL

És oberta la inscripció a les II Jornades d’ Inclusió Digital que es realitzaran el proper dissabte 4 de maig al Vallès Occidental.

La Jornada, organitzada conjuntament entre el Departament d’Ensenyament i la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB, constarà d’una  conferència inaugural a càrrec del Dr. Josep M. Sanahuja i quatre tallers a triar entre una oferta de 24, on es presenten recursos i experiències per millorar l’atenció personalitzada de l’alumnat i facilitar la seva inclusió a l’aula.
Aquesta activitat va adreçada als equips directius, professorat d’escoles, instituts, centres d’educació especial i professionals de serveis educatius de Catalunya.
Trobareu més informació en aquest enllaç .

EXPOSICIÓ SER DONA. AVUI

DONA AVUI

Al  Museu Marítim de Barcelona, del 8/03/2013 al 01/09/2013, es podrà visitar  l’Exposició  Ser dona. Avui fruit d’un projecte divulgatiu de la Fundació Dexeus. Salut de la dona.

Es tracta d’una  exposició en què s’aborda la salut de la dona en el sentit més ampli: presenta un recorregut pels canvis biològics que es van produint en la vida de la dona, ofereix una visió contemporània de la posició social de la dona i explica com les innovacions científiques i mèdiques han contribuït a l’assumpció per part de la dona dels nous reptes personals i els nous rols socials.

L’exposició està enllaçada  des de la XTEC a  l’apartat “Destaquem” de la portada i a l’apartat de coeducació.

14è PREMI UPC PER A TREBALLS DE RECERCA DE BATXILLERAT I PROJECTES DE CICLES FORMATIUS DE GRAU SUPERIOR

UPC_Ice

L’ICE-UPC convoca els 14è premis per treballs de recerca de batxillerat i projectes de cicles formatius de grau superior per treballs d’arquitectura, ciència i tecnologia sostenible. El premi pels guanyadors serà una beca de gratuïtat per a la matrícula del seu primer any d’estudis a la UPC.

Podeu consultar les bases i el procediment d’inscripció a la web www.upc.edu/premi-secundaria.

Les inscripcions es poden realitzar fins el 26 d’abril.

Per qualsevol dubte podeu trucar al 93 401 56 43 , o podeu fer arribar la vostra consulta a pla.promocio@upc.edu .

 

SESSIÓ BIBLIOTEQUES ESCOLARS

imatge_corporativa_puntedu_540_701Des de la coordinació de la formació en biblioteques escolars PuntEdu, s’organitza una sessió presencial adreçada als docents que fan la formació telemàtica de 1r any (organització, gestió i dinamització de la biblioteca escolar), però que es pot obrir a altres docents que estiguin interessats.

Les dates són:

SECUNDÀRIA: dimecres 10 d’abril de 3 a 6 h a l’INS La Roca (La Roca del Vallès) –PRIMÀRIA: dimarts 16 d’abril de 3 a 6 h a l’Escola Salvador Espriu (Granollers)

Si esteu interessats/des en participar ens ho podeu comunicar al correu electrònic del Centre de Recursos.

CICLE DE CONFERÈNCIES: “L’APRENENTATGE INICIAL DE LA LECTURA”

Recordar-vos les properes sessions formatives programades del cicle de conferències: “L’aprenentatge inicial de la lectura”:

–  9 d’abril de 17:30 a 19h., a la Sala Concòrdia. Plaça de la Vila, 1. 08160 Montmeló.

10 d’abril de 17:30 a 19h, a L’ESC Pérez Sala – Teatre. Avinguda Montevideo, 40 – 08340 de Vilassar de Mar.

JORNADA D’ORIENTACIÓ EDUCATIVA

Capçalera-bloc-xtecEls Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental organitzen una Jornada d’Orientació Educativa (programa)  el proper 17 d’abril, per tal d’actualitzar la informació sobre les novetats en orientació acadèmica i professional, i donar suport als centres i tutors/es en el procés d’orientació al alumnes.

Podeu fer la inscripció a la jornada a través del següent enllaç, del 02 d’abril al 12 d’abril, i consultar les assignacions a partir del 15 d’abril.

CIÈNCIA EN ACCIÓ

ciencia

Ja podeu trobar “Ciència en acció” a les xarxes socials!!!

 twitter https://twitter.com/cienciaaccion
 facebook https://www.facebook.com/cienciaaccion

7a EDICIÓ DE CIÈNCIA AL CARRER. LLEIDA

CARTELL5jpg

El proper dissabte 25 de Maig tindrà lloc a Lleida la 7ª edició de Ciència al Carrer, organitzada pel CRP del Segrià, fira d’experiments i activitats científiques en l’àmbit educatiu oberta a centres i divulgadors i desenvolupada a l’eix comercial del casc històric de Lleida.

Si algú té alguna cosa per mostrar i compartir en l’àmbit de la difusió de la ciència als centres educatius, o en la divulgació a públic més ampli, es pot cedir un espai d’exhibició.
Abans de setmana santa s’haurà d’enviar  la butlleta de participacióa través del formulari adjunt.

CONCURS SonCube: EXPERIMENTA A LA FRONTERA DE L’ESPAI

soncube

L’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) organitza el concurs “SonCube: experimenta a la frontera de l’espai”, orientat a alumnes de 1r i 2n de batxillerat.

L’objectiu del concurs és motivar els estudiants a presentar un experiment com a part d’un globus sonda estratosfèric. El grup amb el projecte guanyador participarà en la fabricació del seu experiment i el seu enlairament dins de SonCube II.

La data límit per a la presentació de propostes és el 2 d’abril, i està previst l’enlairament de SonCube II per la primera setmana de setembre de 2013.

Per veure tota la informació del concurs i el procediment per participar, accediu al lloc web: www.soncube.com

V JORNADA DE FORMACIÓ AL CEE MONTSERRAT MONTERO: “Acompanyem l’autisme”

montserratmonteroS’allarga el període d’inscripció a la V Jornada de Formació al Centre d’Educació Especial Montserrat Montero, amb la presència del Sr. Alberto Lasa.

Tota la informació de la jornada la trobareu clicant l’enllaç.

Fins abans de setmana santa podeu fer les inscripcions als següents enllaços:

INSCRIPCIÓ DOCENTS

INSCRIPCIONS NO DOCENTS

CICLE: “CINEMA I PSICOLOGIA”

L’Associació catalana d’Orientació (ACO) organitza un cicle de cinema amb l’objectiu de conéixer i compartir alguns temes d’interès des del punt de vista de la psicologia, amb un debat posterior que generi un intercanvi entre els assistents, a través del videoforum.

Aquest cicle de cinema tindrà lloc els dimecres (20 de març, 17 d’abril i 15 de maig) de 18 a 22h, a la seu de l’associació; Av/ Diagonal, 340, entl 2a, de Barcelona.

Trobareu tota la informació i la inscripció al següent enllaç.

CREAMAT: INFORMACIONS MES DE MARÇ

CREAMATDes de l’equip de CREAMAT ens fan arribar un seguit de propostes que encara s’estan portant a terme durant el mes de març i que poden ser del vostre interès:

 • Fins al 4 d’abril continuarà obert el període d’inscripció del vídeoMAT, projecte coorganitzat entre el CREAMAT i el MMACA. El termini de presentació de treballs acaba el 7 d’abril  (enllaç al vídeoMAT).
 • Han iniciat la publicació d’una sèrie de vídeos sota el títol Matemàtiques en acció que presenta petites entrevistes a científics en actiu on expliquen l’ús que en fan de les matemàtiques en les seves investigacions. (més informació)
 • El proper 9 de març es realitzarà a Vilassar de Mar la X Jornada d’Educació Matemàtica d’APaMMs centrada en el tema Com transmetem l’entusiasme per les mates a les nostres classes? (web d’APaMMs)
 • El dimecres dia 13 de març es realitzarà la prova Problemes a l’esprint en la convocatòria per a cicle superior de primària (més informació)
 • Continuen aquest mes de març les dues exposicions del MMACA, pràcticament simultànies, amb les seves Experiències matemàtiques. Una a Igualada i una altra a Lloret, aquesta fins el dia 15.

4t CICLE OBERT DE CONFERÈNCIES EDUCATIVES

IVcicleLa FUB (Universitat de Manresa) organitza un seguit de xerrades gratuïtes i obertes a tothom, dins dels seus estudis de Grau d’Educació Infantil:

Dimarts 19 de Març: “Educar de bon humor” . A càrrec de Carles Capdevila, llicenciat en filosofia, periodista i director del diari ARA.

Dimecres 23 d’Abril: “Una escola bressol per a tothom, respte o realitat?”. A càrrec de Nexe Fundació.

Dimecres 15 de Maig: “Escola inclusiva: utopia o realitat”. A càrrec de Pere Pujolàs, llicenciat en filosofia i lletres, doctor en pedagogia, i té el màster en Intervenció Psicopedagògica i intervenció curricular.

Dimarts 28 de maig: “Educar les emocions, educar per ser feliços. bases i reptes de futur de l’educació emocional”. A càrrec d’Eva Bach Cobacho, llicenciada en ciències de l’educació, especialista en desenvolupament personal, inteligencia emocional, comunicació i relacions interpersonals. És diplomada en Pedagogia Sistèmica per l’Institut Gestalt de Barcelona i el CUDEC (México).

Les xerrades són gratuïtes i obertes a tothom, en horari de 18h a la Sala d’Actes de la FUB.

Cal enviar un email per comunicar l’assistència a efectes organitzatius: educacio.infantil@fub.edu

PROJECTE PRAT DE LA RIBA. CLASSES VISITA DE TECNOLOGIA PER A ALUMNAT DE SECUNDÀRIA

PRATDes del curs 2009- 2010 el CRECIM – UAB (www.crecim.cat) impulsa el Projecte Prat de la Riba. Aquesta iniciativa va dirigida a l’alumnat de secundària i al seu professorat de Tecnologies i pretén treballar un punt curricular d’aquesta assignatura , en un nivell determinat d’ESO i batxillerat, a través d’una classe-visita a una empresa, a escollir entre les 24 empreses col·laboradores.

Per saber més del projecte Prat de la Riba i conèixer les empreses que hi col·laboren podeu consultar la pàgina web:

PRIMERES JORNADES UNICEF. DEBATS EN CLAU D’INFÀNCIA

unicef

Els propers 14 i 15 de Març es celebren a  Barcelona les primeres JORNADES UNICEF, unes jornades que contemplen dues àrees temàtiques que a tractar, a través de debats i ponències, en el decurs dels dos dies. El primer se centra en polítiques d’infància, concretament en exclusió i inclusió social; i el segon, en els drets de la infància a l’escola.

Trobareu al programa de la Jornada tota la informació.

Si us voleu inscriure, ho podeu fer a l’enllaç:

http://www.unicef.es/cat/inscripcio-debats-infancia

RUTA LITERÀRIA NARCÍS OLLER PEL BARRI ANTIC DE VALLS

oller

La Societat Narcís Oller de Valls posa a disposició de grups escolars (ESO i Batxillerat) una RUTA LITERÀRIA NARCIS OLLER PEL BARRI ANTIC DE VALLS.  

Aquesta ruta, d’uns 80 minuts i estrenada el novembre de 2008, consisteix en un passeig literari pels indrets més significatius de Valls. Un o dos guies ens acompanyen per un total de vuit indrets vallencs i llegeixen fragments acuradament triats, significatius i entenedors de l’obra de Narcís Oller.

Trobareu tota la informació al següent enllaç.

JORNADA DE DIDÀCTICA DE LA LLENGUA

greal

Amb el títol “La gramàtica: una eina necessària per aprendre a escriure?“, el grup Greal  (Grup de Recerca sobre l’Ensenyament i l’Aprenentatge de la Llengua) del departament de Didàctica de la Llengua i la Literatura de la UAB organitza per als dies 10 i 11 de maig de 2013 (divendres a la tarda i dissabte al matí) unes Jornades sobre el paper de la reflexió gramatical a l’ensenyament de la composició escrita, dedicades fonamentalment al professorat de primària i de secundària, als formadors de mestres, als investigadors en didàctica de la llengua i als responsables de l’administració educativa.

Trobareu més informació al següent enllaç.

SESSIÓ D’INFORMACIÓ ACADÈMICA I PROFESSIONAL

Els propers dies 28 de febrer i 7 de març tindrà lloc una sessió informativa, destinada als professionals de l’orientació educativa, amb l’objectiu d’informar de les novetats del sistema educatiu . Els temes del programa són:

 • Presentació del Saló de l’Ensenyament 2013.
 • Línies prioritàries de l’Orientació Educativa.
 • Els estudis de l’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat.
 • Els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).
 • Els estudis de Formació Professional.
 • Presentació de l’Estudi de la Inserció Laboral dels Ensenyaments Professionals.
 • Ensenyaments de règim especial (Esportius, Artístics i Especialitzats).
 • L’orientació educativa i professional de l’alumnat amb necessitats educatives especials.
 • Presentació del web Estudiar a Catalunya.
 • Els ensenyaments de persones adultes.
 • Les PAU i els estudis universitaris.
 • Estudis a distància – Institut Obert de Catalunya (IOC).

Per a formalitzar la inscripció podeu clicar als enllaços que teniu a continuació:

 • Codi Activitat: 9000150520, per assistir el dia 28 de febrer de 2013. Enllaç
 • Codi Activitat: 9000160520, per assistir el dia 7 de març de 2013. Enllaç


V JORNADA DE FORMACIÓ AL CEE MONTSERRAT MONTERO, “ACOMPANYEM L’AUTISME”.

montserratmontero

El proper dijous 30 de maig el Centre d’educació especial Montserrat Montero, amb la col.laboració de l’EAP, CSMIJ, CDIAP, CR i l’Ajuntament de Granollers, ha organitzat una jornada formativa al voltant del treball amb les persones amb autisme.

En aquesta jornada tindrem la presència del Sr. Alberto Lasa, reconegut psiquiatra i psicoanalista, professor de psiquiatria del País Basc i que durant molts anys ha estat presidentde la Societat espanyola de Psiquiatria i Psicoteràpia del Nen i de l’Adolescent, qui oferirà uan conferència amb el títol: INTERACCIONES PRECOCES Y AUTISMO: ABORDAJES TERAPEUTICOS Y PEDAGÓGICOS“.

Podeu fer la inscripció a la jornada  del 8 al 28 de febrer  a través d’aquest enllaç.

VII EDICIÓ DEL PREMI ESPIRAL D’EDUBLOGS

edublog

Els premis EDUBLOGS busquen premiar i valorar la importància dels blogs a l’educació com una eina didàctica pel desenvolupament de continguts curriculars. A l’edició de 2012 es van inscriure al concurs 1800 blogs, distribuïts en 17 països. És doncs un premi amb caràcter internacional.

Els premis EDUBLOGS estan oberts a tota la comunitat educativa establint diferents categories: Blogs de mestres i professors (blogs individuals), blogs de mestres d’Educació Infantil, blogs col.lectius de mestres i professors, blogs de centers educatius, blogs de biblioteques escolars, blogs d’alumnes, blogs de recursos educatius, d’associacions de famílies, i de refelxió educativa.

El període per presentar candidatures a cada categoria és del 28 de gener al 7 d’abril.

Trobareu tota la informació relativa al premi i les bases del concurs al següent enllaç.

GUIA ENSENYAMENTS POSTOBLIGATORIS

top

Des del Consell Comarcal del Vallès Oriental ens ofererixen la Guia d’Ensenyaments Post Obligatoris del Vallès Oriental (Guia Vallesjove), on trobareu els CFGM i CFGS, CF d’Arts Plàstiques i Disseny, PQPI, Cursos del SOC (Formació ocupacional), cursos d’adults….

En aquest enllaç trobareu el cercador de cursos.

1rs PREMIS D’HORTS ESCOLARS ECOLÒGICS DE CATALUNYA

L’Associació VIDASANA , a travès del seu projecte MAMATERRA  ha organitza als darrers anys, el Festival Ecològic i de la Infància Mamaterra, editat el llibre “L’hort escolar ecològic”, i desenvolupat la maleta pedagògica “De l’hort a casa”, dins del Pla d’Acció per a l’Alimentació i l’Agricultura ecològica 2008-12.

hortcasag

Seghortuint en la línia de promoure i donar suport als horts escolars es decideix posar en marxa el Premin Escola, Agricultura i Alimentació ecològica.

A aquest premi poden optar tots els centres educatius d’infantil, primària o secundària , o llars d’infants, que hagin desenvolupat al llarg del curs escolar 2011-12 un projecte o una experiència relacionada amb la producció agrària o l’alimentació ecològica.

Trobareu tota la informació del projecte, així com  les bases del concurs a la web http://mamaterra.info/ca/premi.html

PROPOSTA D’ACTIVITATS AL CENTRE D’INTERPRETACIÓ DEL PARC NATURAL CADÍ-MOIXERÓ I EL SEU ENTORN.

Parc_Natural_del_Cadí-Moixeró

Volem enllaçar-vos un document amb les activitats que des del centre d’interpretació del parc natural ofereixen per grups escolars, adults, i/o grups familiars. Podeu trobar visites guiades, excursions , tallers, demostracions….

PROPOSTES D’ACTIVITATS

VIDEOMAT. Matemàtiques per respondre preguntes.

CREAMAT

Aquesta setmana arrenca el vídeoMAT2013, primera edició d’un projecte en el qual els i les alumnes creen videos on es responen preguntes que posen de manifest les aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn.

Al bloc videomat.cat podeu trobar les bases de participació i tota la informació relacionada amb el projecte.

El termini d’inscripció s’obrirà el dilluns 21 de gener i romandrà obert fins el dijous 4 d’abril i el període de lliurament de treballs s’obrirà el dijous 21 de febrer i es tancarà el dijous 18 d’abril.

INFORME DE L’ICIP SOBRE ELS LLIBRES D’HISTÒRIA DE 4T D’ESO.

L’ ICIP (Institut Català Internacional per la Pau) organitza la presentació pública de l’informe sobre els llibres de text d’història de 4rt d’ESO, que han  estat realitzant en els darrers dos anys. S’adjunta el resum executiu de l’informe, que estarà disponible molt aviat al web de l’ICIP, www.icip.cat

En aquest acte es donarà a conèixer el procés i les conclusions d’aquest informe, que analitza la didàctica de la història des de la perspectiva de la pau.

L’acte tindrà lloc el proper dissabte 26 de gener, al Palau Robert, a la Sala de les Cotxeres, de 10h a 13h del matí,  i serà obert a tothom qui hi estigui interessat. Es prega confirmació d’assistència al telèfon 93 554 42 82 o al correu activitats.icip@gencat.cat.

ACTIVITATS EDUCALIAPLANET

Planetari-bo

Educaliaplanet i Planetaris Zeus ofereixen activitats de caràcter cultural i lúdic als centres d’ensenyança de tot Catalunya -Escoles de primària i Instituts-, de forma permanent: sortides culturals, tallers i cursos , visites, planetari al centre….

Us adjuntem en aquests enllaços diferents informacions dels seus serveis i activitats:

Activitats d’un dia i sortides culturals

Planetari: llistat activitats a les escoles.

Activitats i preus pel curs 2012-13

CONCURS FOTOGRÀFIC DE MONUMENTS PER A CENTRES EDUCATIUS.

EFIM 2013

efim

S’ha obert el termini d’inscripció de la XVI Edició de l’ Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments (EFIM), que va començar el passat 7 de gener i s’acabarà el 24 de maig. Aquesta activitat s’adreça als alumnes de primària i secundària, i tant la participació com l’entrada als monuments és completament gratuïta.

Participar a L’EFIM consisteix en visitar i fotografiar un monument. Els participants han de formar part d’un col.lectiu escolar i han d’estar acompanyats d’un professor responsable del grup. L’edat dels alumnes ha de ser d’entre 10 i 20 anys.

Els alumnes finalistes reben com a premi, per a ells i un docent, la participació a un taller de fotografia amb un fotògraf professional. Els guanyadors viatjaran a Estrasburg per participar a la cerimònia de lliurament dels diplomes internacionals que lliura el Consell d’Europa.

Trobareu les bases del concurs, informació complementària i la butlleta d’inscripció a:

www.gencat.cat/cultura/efim2013

 

TROBADA DE CORALSCORAL

Fins al 8 de febrer us podeu inscriure per participar a la nova edició de la trobada de Corals, tant de la trobada de primària (http://www.xtec.cat/web/curriculum/professionals/artistics/musica/corals/primaria) com de Secundària (http://www.xtec.cat/web/curriculum/professionals/artistics/musica/corals/secundaria).

Aquest any la trobada de Secundària serà a Barcelona, i per la de primària tindrem dues seus: Mataró (Teatre Monumental) i Les Franqueses del Vallès (o Granollers, a determinar).

Els cants comuns de la trobada de primària seran: El Cant de la Trobada, el burriquet i la nau pirata

ENSENYAMENT DE LA LLENGUA ESTRANGERA: Informacions diverses de la secció de serveis educatius i formació permanent del Maresme.
Capçalera-bloc-xtec
En data 14 de gener de 2013, des de la Secció de Serveis Educatius i Formació Permanent del Maresme, ens fan arribar un seguit d’informacions que poden ser del vostre interès:
1.-  S’obre el període d’inscripció dels següents cursos telemàtics :
9005000500 L’ensenyament de l’anglès a l’educació primària (45h)
9005010500 Aprofundiment en la metodologia i pràctica AICLE. Professorat de primària (30h)
9005020500 Aprofundiment en la metodologia i pràctica AICLE. Professorat de secundària (30h)
El període d’inscripció és del 8 al 14 de gener i les activitats començaran el 4 de febrer.
Per a més informació podeu consultar el web:
2.– S’obre el període de sol.licitud per demanar auxiliar de conversa pel proper curs escolar 2013-14. El termini finalitza el 30 de gener de 2013.
En el web de referència del programa podreu trobar el full de sol.licitud:
3.- Accions amb el QUEBEC:
                   – Alumnes de pràctiques en els centres educatius de Catalunya
                   – Mobilitat d0’alumnat amb el Quebec
Trobareu penjada la informació al bloc de francès i a la pàgina web del Servei de Llengües estrangeres.
4.- Oberta la convocatòria per demanar un Ajudant Comenius. Oberta per aquells centres que en els últims anys hagin estat portant a terme un projecte Comenius. La data límit és le 31 de gener.
Trobareu tota la informació i l’imprès de sol.licitud online a la següent adreça:
5.– Associacions COMENIUS. Oberta la convocatòria per a demanar un projecte bilateral o multilateral COMENIUS. La data límit és el 21 de febrer.
Trobareu la informació i l’imprès de sol.licitud a les següents pàgines:
ENERGY-BITS Concurs europeu de vídeos al voltant de l’energia
tv3_1
Aquesta activitat organitzada a nivell europeu en la que hi col·labora TV3 pretén conscienciar els joves de 14 a 18 anys de la importància de l’energia i de la necessitat de fer-ne un ús responsable i respectuós amb el medi ambient. Els vídeos poden pujar-se fins el 15 de març.
Per tal d’ajudar a la producció dels vídeos s’han programat unes sessions de formació a tot el territori que comptaran amb la presència de responables de TV3.
Trobareu tota la informació a: http://www.xtec.cat/aulatec/visites2013/tv3.html

CONCURS DE VÍDEOS AMB DISPOSITIUS MÒBILS.

mobile-learning-awards

La Fundació Mobile World Capital Barcelona convoca la primera edició dels Mobile Learning Awards amb el tema: “APRENENT AMB EL MÒBIL”.

El format del concurs és el de Minuts Lumière (pla d’un minut de durada amb càmara fixa i una sola presa), enregistrats amb un dispositiu mòbil. En aquest concurs poden participar equips de fins a 4 alumnes de primària, ESO, batxillerat o formació professional.

El període de inscripció va del 7 de gener al 1 de febrer de 2013.

Podeu trobar més informació sobre els Mobile Learning Awards en aquest enllaç, on també trobareu les bases del concurs.

CREAMAT. INFORMACIONS BREUS

CREAMAT

 • Ja estan convocades les sessions del concurs de problemes online Problemes a l’esprint, adreçat a alumnat des de cicle superior de primària fins a batxillerat. (més informació)
 • També està convocada la Marató de problemes per alumnat de 3r i 4t d’ESO (més informació)
 • Encara hi ha algunes places disponibles pels tallers Anem x + matemàtiques adreçats, principalment, a alumnes de 4t d’ESO. (més informació)
 • Els dies 15 i 16 de febrer de 2013 es realitzaran a Barcelona les V Jornades de l’Associació Catalana de GeoGebra. La inscripció queda oberta fins el 4 de febrer de 2013 (més informació)
 • Us recordem que el 2013 és l’Any Internacional de les Matemàtiques del planeta Terra (més informació)
 • La inscripció a les XVI JAEM (Palma, 2013) ja està oberta (més informació)

SEGON TORN DEL CURS eTWINNING

eTwinningLogoFlat

Podeu fer les inscripcions al segon torn del curs d’eTwinning del 28 de gener al 4 de febrer de 2013.  Els cursos es realitzaran des del 26 de febrer fins el 26 d’abril del 2013. Trobareu tots els materials i la informació necessària a l’enllaç:

PROGRAMES DE PREVENCIÓ DE DROGUES I ADICCIONS PER ADOLESCENTS , JOVES I FAMÍLIES

DIANOVADianova és una onegé internacional que opera a 11 països d’Europa i Àmèrica, amb estatus consultiu davant el Consell Econòmic i Social de Nacions Unides (ECOSOC), i associada oficial de la UNESCO.

Dianova implementa programes educatius i terapèutics a favor de persones amb problemes d’adicció, adolescents amb dificultats de maduració personal i d’adaptació social, i menors estrangers no acompanyats.

Ofereix també als centres d’educació secundària un seguit de xerrades, tallers i programes al voltant de la prevenció de la drogadicció en joves  i adolescents.

Trobareu tota la informació de les activitats destinades als instituts en aquest enllaç.

Podeu visitar també el bloc de la onegé DIANOVA i informar-vos d’altres activitats i serveis. A la nostra zona trobareu les seves instal.lacions a l’Ametlla del Vallès.

Esperem que aquesta informació sigui del vostre interès.

V PREMI DE RECERCA EN DRETS HUMANS.

Es convoca la cinquena edició del Premi de Recerca en Drets Humans, que pretén impulsar la recerca científica en aquest àmbit i mantenir la sensibilització de la societat catalana respecte a la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals de la persona.

El premi s’atorgarà a la millor obra científica, original i inèdita que abordi algun dels diversos aspectes relacionats amb la recerca en l’àmbit de la defensa de les llibertats i dels drets fonamentals.

Trobareu tota la informació sobre els tràmits i documents necessaris per presentar una sol·licitud al V Premi de Recerca en Drets Humans en aquest enllaç.

El període d’inscripció és del 2 de gener al 15 de febrer de 2013.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s