Per tots i totes

JOCS TRADICIONALS

Des del bloc de la Companyia de Jocs Anònima ens ofereixen un seguit de materials i propostes de jocs tradicionals que poden ser del vostre interès. Trobareu també informació de l’escola d’estiu de jocs tradicionals que estan començant a organitzar. Us deixem l’enllaç al bloc per poder fer-li una ullada: http://jocsanonima.wordpress.com/.

BIBLIOTECA DE EDUCACIÓN DEL MINISTERIO DE EDUCACIÓN, CULTURA Y DEPORTE.

Us deixem l’enllaç de la Biblioteca especialitzada del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte, on trobareu serveis d’informació i prèstec. A la web de la Biblioteca de cultura informació de matèries d’àmbit cultural.

ÚS EFICIENT DE LA VEU

Us comuniquem que recentment s’ha publicat a la Intranet del Departament d’Ensenyament i al Portal de centre el document “Ús eficient de la veu”, adreçat al personal docent, i amb l’objectiu de fer conèixer millor el funcionament de la veu, com utilitzar-la d’una manera eficient i sana i prevenir-ne possibles trastorns ( atenció sanitària, a qui cal adreçar-se,  i què cal fer…). Podeu accedir a aquest apartat específic sobre la veu des de la següent drecera:

 • Intranet del Departament d’Ensenyament > Serveis al Personal > Prevenció de riscos laborals > Ús eficient de la veu.
 • I des del Portal de centre: Intranet d’Ensenyament > Portal de centre > Seguretat > Altres àmbits de la prevenció > Ús eficient de la veu.Esperem sigui del vostre interès.

2013 ANY INTERNACIONAL DE L’ESTADÍSTICA

Des del CREAMAT ens ofereixen propostes i materials per treballar el tema de l’estadística, coincidint que el 2013 ha estat declarat Any Internacional de l’estadística.

 • L’IDESCAT (Institut d’Estadística de Catalunya) ofereix visites a la seva seu, tant per a professorat com per a alumnat (més informació). També posa les seves dades a disposició de l’alumnat que realitza treballs de recerca i, si cal, els ofereix assessorament. També hi ha materials publicats per a l’educació secundària al portal aprenestadística.gencat.cat.
 • Al web del CREAMAT s’ha engegat una campanya d’impuls a l’Estadística i trobareu una sèrie de propostes per portar a l’aula pensades amb adaptacions per a tots els nivells educatius (educació infantil, primària i secundària).
 • S’ha obert un bloc on es recolliran tots els actes i propostes al voltant de la commemoració d’aquest any internacional. Ben segur que també trobareu idees per treballar a les classes. (Enllaç al bloc).

JUGANT A DEFINIR LA CIÈNCIA. MALETA VIATGERA DE PARAULES DE CIÈNCIA.

Al Centre de Recursos rebrem en breu la maleta de jocs didàctics anomenada: Jugant a definir la ciència. Maleta viatgera de paraules de la ciència:

 • Expotaller. Juga amb paraules de la ciència.  Com a complement d’aquesta capsa de jocs,poden sol·licitar l’expotaller que permet jugar amb els mateixos jocs, però amb format gegant.
 • Portal web el Club dels petits-grans lexicògrafs. Finalment es presenta el portal  web el Club LEXI, el Club dels petits-grans lexicògrafs. Es tracta d’un portal web per treballar a l’aula el significat de les paraules especialitzades que es treballen a les diferents matèries, a través de la definició i del dibuix. L’objectiu final d’aquest recurs és construir diccionaris col·laboratius en línia.
 • Portal El coneixement de la ciència i de la tècnica: http://defciencia.iula.upf.edu/.

ASSOCIACIÓ ABEAM

L’Associació de Barcelona per a l’Estudi i l’Aprenentatge de les Matemàtiques (ABEAM) ha actualitzat i renovat la major part dels seus recursos, així com també ofereix noves activitats per fer servir amb  l’alumnat. Trobareu tota la informació i recursos variats sobre matemàtiques a http://abeam.feemcat.org/.

TEATRE SOCIAL PER A JOVES

La Companyia DESGARBO ens presenta dues propostes per a treballar amb joves des del teatre social: És de conya? i M’agrada (sobre TIC i xarxes socials). Trobareu tota la informació als dossiers pedagògics: És de Conya?, i M’agrada. Si teniu qualsevol dubte, us podeu posar en contacte amb ells a travès de la seva pàgina web.

MATERIALS GREC. RESOLUCIÓ DE CONFLICTES

Des del GREC (Grup de recerca i estudi del conflicte) ens ofereixen un seguit de materials i propostes en forma de “píndoles pràctiques” per treballar temes relacionats amb la resolució de conflictes:

 1. L’escolta activa, un element clau per evitar conflictes.
 2. L’apoderament.
 3. L’assertivitat.
 4. L’actitud de guanyar-guanyar.
 5. Problemes o reptes? Ser creatiu està de moda!
 6. Millorant la comunicació podem evitar conflictes.
 7. Empatia – posa’t al meu lloc!
 8. Els conflictes… al món 2.0.
 9. Va, no ens barallem! Mediem?
 10. Coneix-te a tu mateix.
 11. Com afrontar constructivament un conflicte.
 12. Vacances = conflictes?
 13. La intel·ligència emocional.
 14. La convivència familiar.
 15. Evitar els conflictes… funciona?
 16. Conflictes. Parlem-ne?
 17. Bullying… i tu, què hi pots fer?
 18. La imparcialitat. O com la Caputxeta Vermella no era tan bona.
 19. Si per parlar haguéssim de pagar…!
 20. Divorci, un conflicte de petits i grans.
 21. El Nadal no es retalla.

OBRES EDITADES ONLINE DEL MINISTERIO DE EDUCACIÓN , CULTURA I DEPORTE (MECD)

El Ministeri d’Educació, Cultura i esport, a travès del  CNIIE  (Centro Nacional de Innovación e Investigación Educativa) ha editat les obres que a continuació es relacionen i que posen a disposició, de manera gratuïta, a travès dels següents enllaços:

Totes aquestes obres no es troben disponibles en format físic (paper, CD-rom), només poden descarregar-se gratuïtament als enllaços.

GUIA: PREVENCIÓ I DETECCIÓ DEL CIBERASSETJAMENT

A la web del Departament d’Ensenyament, a  l’apartat: “Educació en l’ús de les tecnologies” de la web “Família i Escola. Junts x l’educació”, s’ha publicat la Guia per a famílies sobre “Prevenció i detecció del ciberassetjament”.

PRÀCTIQUES DE LABORATORI

Us volem fer arribar informació sobre una wiki on trobareu informació i pràctiques de laboratori que estan realitzant des del grup de treball A130051A13 Grup de Treball: Wikilab, creació compartida d’un arxiu de pràctiques de laboratori.

Enguany és el segon curs que es forma aquest grup de professors, que construeix i manté una plataforma col·laborativa sobre pràctiques de laboratori (http://eduwikilab.wikispaces.com/), amb diversos objectius:

 • Facilitar al professorat l’accés a pràctiques de laboratori estandaritzades i catalogades.
 • Promoure la discussió sobre com i perquè fem pràctiques de laboratori, quins tipus n’hi ha i quin valor didàctic hi donem.
 • Fer xarxa de professorat interessat en la innovació en la didàctica de les ciències i les TIC.
 • Actuar de plataforma formadora en TICs i en estratègies d’aprenentatge per indagació.

Us convidem a visitar aquesta pàgina i aprofitar el material disponible. Si us interessa formar part d’aquest grup de treball, comuniqueu-ho al CRP de Granollers.

DIA UNIVERSAL DE LA INFÀNCIA. 20 DE NOVEMBRE

Enguany UNICEF ha publicat una nova carpeta d’activitats dins del programa educatiu Enreda’t sobre Educació per al desenvolupament. El material per a aquest curs L’aigua ens porta a l’escola. Gotes pel dret a l’educació està dedicat a l’aigua i al dret a l’educació, en el marc de la promoció de tots els drets de la infància i l’exercici d’una ciutadania global, solidària i responsable.

Per la celebració del pròxim  20 de novembre, Dia universal de la infància en commemoració de l’aprovació de la Convenció sobre els Drets de l’Infant, UNICEF vol que totes les escoles, professorat i alumnat de Catalunya ho celebri. Per aquest motiu us adjuntem el link d’una de les activitats plantejades per aquest dia http://www.enredate.org/comptadies_cat.

RECULL DE WEBS PER A LA JORNADA ‘L’EDUCACIÓ EMOCIONAL DELS MÉS PETITS’

Us hem preparat una selecció de pàgines web sobre el tema de l’educació emocional. També hem afegit alguns recursos educatius sobre el tema per treballar a l’aula, o a casa:

Blocs de Teresa Abellan:

Web de l’Alex Rovira:

Web de Sergio Sinay:

Educación Emocional y Movimiento:

Web de la Teresa:

Programa de Competència Social – Antoni Portell i Llorca:

Centre de Recursos Pedagògics Vallès Occidental IV

Per què t’agrada ensenyar matemàtiques…

Propostes de treball i metodologies en relació al treball matemàtic. La Geometria.

Aquest material està pensat com a material d’estudi i reflexió pels docents que treballeu les matemàtiques en Educació Primària i en contextos de dificultats d’aprenentatge en Educació Secundària.  Veureu que és treballen propietats, relacions i situacions ben senzilles –o ben complicades, sempre depenent dels nivells d’aprenentatges o de la realitat social de l’entorn escolar en el que desenvolupeu la vostra tasca docent.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s