Per al professorat

9 PUNTS CLAU PER A LA MILLORA DE LA QUALITAT EDUCATIVA EN EL CICLE 0-3

El passat dimecres 28 de maig va tenir lloc la cinquena conferència del cicle que hem organitzat per aquest curs, que va adreçada a l’etapa 0-3 anys. Al llarg de la conferència, es va parlar de la importància de deixar constància que l’educació infantil, i també el primer cicle, conformen una etapa amb entitat pròpia, no com a preparació pel que vindrà, tampoc com a imitació d’etapes posteriors, sinó que cal dotar-lo d’una manera concreta de treballar, amb uns objectius específics.

CONFERÈNCIA “AVALUAR PER APRENDRE”, NEUS SANMARTÍ

El passat dia 19 de març va tenir lloc a la  Sala Noble de Can Rius de Caldes Montbui una Conferència a càrrec de Neus Sanmartí amb el títol “Avaluar per aprendre”. Es va tractar el tema de  quin paper ha de tenir l’avaluació en un marc d’aprenentatges competencials i es van mostrar estratègies per propiciar una avaluació formativa que fomenti la regulació dels aprenentatges dels alumnes.

Li agraïm molt a la Neus Sanmartí que ens hagi deixat les diapositives per tal de poder-les compartir amb el professorat de la nostra zona.

També compartim el video sobre “La rúbrica”, una manera d’avaluar on els alumnes tenen una gran participació:


I el video LA BARCASSA”, un exemple clar sobre “Com construir criteris d’avaluació i ens avaluem”.

Fem un enllaç amb la pàgina WEB “Tresor de recursos” creada per la Neus Sanmartí, l’Àngels Prat i la Guida Al·lès, on trobarem molta informació i recursos sobre avaluació competencial i rúbriques. També fem un enllaç amb la pàgina de la XTEC dedicada a la Xarxa de competències bàsiques on trobareu bancs de rúbriques, exemples i vídeos sobre el tema.

RISCOS LABORALS: SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE COORDINACIÓ D’ACTIVITATS EMPRESARIALS

El passat 11 de març va tenir lloc al Centre Cívic i Cultural La Fàbrica de Santa Eulàlia de Ronçana una sessió informativa sobre coordinació d’activitats empresarials als Centres educatius, a càrrec d’Alonso Barbacho, Cap de Secció de Prevenció de Riscos Laborals dels Serveis Territorial al Maresme-Vallès Oriental.

Adjuntem la documentació relativa a la sessió informativa per tal que us sigui d’utilitat en els vostres Centres:

LA PROPIETAT INTEL·LECTUAL I ELS DRETS D’AUTORIA

La propietat intel·lectual és el conjunt de drets que corresponen a l’autor/a i altres titulars (artistes, productors/es, organismes de radiodifusió…) respecte de les obres i prestacions fruit de la seva creació. La propietat intel•lectual d’una obra correspon a l’autor/a pel sol fet de la seva creació.

Els centres educatius han de vetllar no només pel compliment de la legislació vigent en aquest àmbit sinó també perquè l’alumnat s’hi familiaritzi i la respecti en la seva activitat escolar. En aquest espai, que presenta els aspectes bàsics de la Llei de Propietat Intel•lectual i drets d’autoria actualment vigents en l’àmbit educatiu, s’ofereix resposta a alguns dubtes que tradicionalment han estat a les aules i que mostren la necessitat de difondre, conèixer i compartir aquest marc legal i fer-ne un bon ús.

Per a més informació, fes clic sobre els següents enllaços:

“QUIN TIPUS DE PREGUNTES GENEREN APRENENTATGES COMPETENCIALS?” conferència a càrrec d’Imma Buñuel.

Tot seguit us facilitem la presentació que ens va mostrar l’Imma Buñuel en la conferència titulada “Quin tipus de preguntes generen aprenentatges competencials?”.

La xerrada es va realitzar a la Biblioteca Casa Cultura Joan Ruiz i Calonja de Santa Eulàlia de Ronçana, el dia 19 de febrer de 2014 de 17.00 a 19.00. Van assistir gairebé 100 persones.

SESSIÓ INFORMATIVA SOBRE PREVENCIÓ DE RISCOS LABORALS

Donem a conèixer la presentació de les Jornades de prevenció de riscos laborals que es van fer el dia 14 d’octubre al Centre Cívic El Rieral.

RECURSOS PER A NOUS COORDINADORS TAC DE CENTRE

coordEl dimecres dia 2 d’Octubre es va celebrar la Jornada per a Nous Coordinadors TAC de centre a la sala Polivalent de l’edifici de l’EOI al carrer Onofre 32 de Mataró; amb més d’una cinquantena de coordinadors/es TAC de centres d’ensenyament primari, secundari i escoles d’adults públics dels Serveis Territorials al Maresme i Vallès Oriental. Us adjuntem un recull de tota la informació.

Es van destacar les  funcions com a coordinadors TAC de centre (que van més enllà de la vetlla pel manteniment dels equips) i tres aplicacions informàtiques:

  1. GEPSE: Per a l’inventari i avís d’averies. (Us dóna permís el director/a i s’hi accedeix amb usuari i contrasenya xtec).
  2. PLANIFICADOR (Suport Preventiu): Per veure quan vindrà el tècnic de suport i comentar les visites. (Heu de demanar el permís d’accés a SAU: 902.532.100).
  3. Aplicació del PLA TAC: Per elaborar el Pla TAC de centre (Document prescriptiu dins del PEC). (Us dóna permís el director/a i s’hi accedeix amb usuari i contrasenya ATRI).
 A continuació, us adjuntem la presentació que es va utilitzar per realitzar la Jornada per a nous coordinadors amb vincles a adreces d’interès.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s