CREAMAT

 • Darrers dies d’inscripció per a la formació Didàctica de les matemàtiques amb perspectiva STEM que s’inicia le 14 de febrer (enllaç).
 • El període d’inscripció del vídeoMAT està obert fins el dia 5 de març de 2018. Per altra banda ja s’ha obert el formulari de lliurament de vídeos i ho estarà fins al 4 d’abril. Us animem de nou a participar-hi (més informació).
 • Ja anem per les cinc propostes de Matemàtiques i impressió 3D… i continuarem (enllaç).
 • El proper 21 de febrer tenim la darrera convocatòria dels Problemes a l’esprint d’enguany per a 1r i 2n d’ESO. Recordeu que la inscripció es fa al mateix moment de començar la prova (més informació).
 • Dissabte 17 de febrer tenim la X Jornada de l’Associació Catalana de GeoGebra. La inscripció està oberta fins diumenge 11 de febrer (més informació).
 • El dissabte 3 de març es realitzarà la XV Jornada d’educació matemàtica d’APaMMs a Mataró sota el títol Materials i avaluació. Properament es donarà més informació al nostre web i a l’AaMMS.

creamat_t

 • La Jornada de docència de la matemàtica d’ADEMGI Parlem i compartim es farà a Girona el proper 17 de març. També aviat trobarem informacions actualitzades al notre web i al d’Ademgi.
 • Fins al 9 de març es podrà visitar a Mataró l’exposició Experiències matemàtiques del MMACA. Paralel·lament hi haurà un cicle de conferències de caràcter divulgatiu (més informació).
 • Estan obertes les inscripcions al 6è Concurs de dibuixos matemàtics d’ABEAM (fins el 28 de febrer – enllaç), el 19è Concurs de fotografia matemàtica d’ABEAM (fins el 23 de febrer – enllaç), el Fotomath de Lleida (fins el 15 de maig – enllaç) iel Planter de Sondeigs i Experiments (fins el 23 de març – enllaç).
 • Durant els mesos de març i abril tenim les xerrades-taller dels tradicionals Dissabtes de les matemàtiques de la UAB (més informació).
 • El Banc de Recursos del Fem Matemàtiques continua publicant diferents resolucions d’alguns dels problemes plantejats al concurs en edicions anteriors. La darrera és Col·lecció de mosaics. Preàlgebra i avaluació competencial (enllaç).
Educació infantil i primària Educació secundària
El joc de construccions
(http://apliense.xtec.cat/arc/node/30584)

Una proposta per educació infantil (0-3). A través del joc de construccions, els infants van adquirint nocions que els ajuden a comprendre millor el món que els envolta: aspectes espacials com el volum, la mida, les formes geomètriques… o més complexes com la simetria, l’equilibri i la resistència. Proposem construccions amb diferents peces, de diferents qualitats; pes, mida, forma, textura; els infants, depenent de la seva edat, les descobreixen, exploren i combinen entre sí.

Itinerari: la volta al món en 8 edificis
(http://apliense.xtec.cat/arc/node/30716)

Aquest itinerari proposa fer la volta al món a la cerca d’edificis amb forma de cossos geomètrics i fer-ne un estudi detallat. Consta de nou unitats on s’estudien: l’ortoedre, el cub, els prismes de base triangular i pentagonal, la piràmide, el cilindre, el con, l’esfera i una de síntesi. Les activitats de les unitats són molt diverses i estan contextualitzades en el seu entorn. N’hi ha de resolució de problemes, de modelització, manipulables, de geometria dinàmica,… Tenen diferents graus de dificultat, es poden fer individualment o en petit grup.


 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s