La generació digital. Què podem fer a les aules?

Des del Centre de Recursos de Mataró , s’inicien un cicle de tres conferències i jornades de reflexió entorn la pròpia pràctica educativa duta a terme des dels centres educatius participants.

  • La primera (18 de gener) es centrarà en la vida quotidiana dels infants i adolescents marcada per uns temps digitals i en la irrupció de les tecnologies de la informació i la comunicació a l’escola.
  • La segona (1 de febrer) en la prevenció per un ús segur i responsable de les TIC on veurem les dues cares de la moneda
  • La tercera (15 de febrer) en aprendre des de les aules amb la tecnologia d’avui tot compartint algunes experiències i tendències de futur.
Objectius :

  • Incentivar l’aprenentatge des de l’escola i la família per un ús segur i responsable de les tecnologies
  • Conèixer vàries alternatives per a un ús de la tecnologia a l’aula com a eina per a ensenyar i aprendre
  • Fer un tast reflexiu per decidir en què i com seguir aprofundint entorn la temàtica: educació, societat i alumnes digitals,… Què podem fer a les aules?

Continguts :

Entre els continguts hi haurà: el bon ús del mòbil i internet, prevenció de conflictes, privacitat, identitat digital, xarxes socials, dominis fiables i no, el risc de dependència, el dèficit d’atenció, els lladres del temps, la fiabilitat i validesa de la informació, la propietat intel·lectual, la importància d’una bona organització i gestió, la sobrecàrrega d’informació, la iniciativa de l’alumnat, el rol del professor, el paper de les tecnologies com a contingut i com a recurs l’aprenentatge, etc.

Marta Fuentes Agustí

Mestra i psicopedagoga. Doctora en psicologia de l’educació. Docent de la UAB i col·laboradora de la UOC. Experta en processos d’ensenyament, aprenentatge i avaluació (comportament docent, estratègies d’aprenentatge i educació i TIC). Membre del grup de recerca SINTE i DIM.

Dates: Dilluns 18 de gener, 1 de febrer i 15 de febrer

 Horari: de 17:30 a 20:00 hores

Destinataris: Docents d’educació infantil, primària, secundària i batxillerat. Equips directius. Psicopedagogs. Orientadors escolars. Inspecció. Cal inscripció.

Lloc: Serveis Educatius de Mataró. Sala Polivalent de la primera planta (Dins de l’Escola Oficial d’Idiomes de Mataró).
Carrer Onofre Arnau, 32.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s